VERTIJUL LA COPII

Vertijul la copii este o provocare pentru care există mai multe potențiale etiologii.

Tulburările vestibulare la copii nu sunt doar mai puțin frecvente, dar sunt și mai greu de recunoscut față de tulburările vestibulare la adulți. Copiilor le este mai greu să descrie simptomele complet, fiind nevoie de observațiile și detaliile oferite de părinți sau rude.

Semnele şi simptomele de disfuncţie vestibulară la copii sunt numeroase şi includ întârzieri de dezvoltare şi întârzieri ale reflexelor, probleme vizual-spaţiale, pierderi ale auzului, tinnitus, sensibilitate motorie, mişcări anormale, neîndemânare, coordonare mâna-ochi şi picior-ochi scăzute, ataxie, căderi, convulsii, ameţeli, greaţă, presiune comportamentale.

Posibilele cauze sunt numeroase. Copiii pot dezvolta, de vestibulară fără nici un motiv cunoscut, iar uneori nu pot fi determinate nici chiar cu cele mai agresive testări, deşi acest lucru nu exclude un tratament de recuperare de succes.

Câteva dintre cauzele posibile ale vertijului la copii pot fi: traumatisme craniene şi la gât, infecţii ale urechii, medicaţii ototoxice, consumul de alcool sau droguri al mamei, în perioada de sarcina, tulburări neurologice, sindroame genetice, tulburări ale sistemului imunitar, tumori cerebrale posterioare, migrene sau antecedente în familie de vertij, sensibilitate de mişcare, pierderea auzului sau tulburări vestibulare.